Værdigrundlag 

Værdigrundlag er udarbejdet af fællesbestyrelsen.

Værdiord fra vores børnesyn: Fællesskab, tryghed og respekt
Værdiord fra vores læringssyn: Differentiering, trivsel og udvikling

Ledelse: Det forventes at denne understøtter og sætter tydelige rammer for trivselsarbejdet gennem traditioner, opfølgning på trivselsmålinger, styrkelse af teamsamarbejdet og understøtter et involverende forældresamarbejde gennem forældremøder og skole-hjem-samtaler.

Personale: Skaber traditioner i den enkelte vuggestue- og børnehavegruppe, i skole/fritid og for hele landsbyordningen gennem skoleudflugter, fælles arbejdsdage, trivselsdage, morgensamlinger, fællesspisning i børnehaven og emneuger på tværs af klasserne.

Børn/elever: Det forventes at alle gør sig umage og gør en helhjertet indsats for at deltage i lærings- og sociale fællesskaber, ved at udvise gensidig respekt og holde en ordentlig omgangstone.

Forældre: Det forventes at der bakkes op om Naur-Sir Skole og Børnehus ved at udvise respekt for deres barns kammerater, personalet og de andre forældre. Desuden forventes der at man som forældre kontakter personalet direkte, hvis der er uenighed om eller spørgsmål til landsbyordningen. Fællesbestyrelsen udarbejder, som forældrenes repræsentanter, principper og ordensregler for landsbyordningen, der til stadighed forbedrer børnenes/elevernes lærings- og sociale miljø.

Ledelse: Skaber de bedst mulige rammer for personalets arbejde og understøtter trivselsarbejdet, både i vuggestuen, børnehaven, SFO og skolen gennem en synlig, nærværende og engageret ledelse. Det forventes at ledelsen er til stede på en nærværende måde der viser at kerneopgaven er de børn/elever vi har i Naur–Sir Skole og Børnehus.

Personale: Det forventes at de sikrer at alle børn/elever har mulighed for at indgå i meningsfulde fællesskaber og understøtter en god og positiv dialog i alle relationer.

Børn/elever: Det forventes at alle børn/elever deltager aktivt, ordentligt og engageret i arbejdet med trivsel og bidrager positivt og konstruktivt til løsning af konflikter.

Forældre: Det forventes at forældre involverer sig i Naur-Sir Skole og Børnehus ved at deltage i aktiviteter som forældremøder, institution-hjem-samtaler og andre arrangementer, som positive rollemodeller både for eget, men også for andres børn. Endvidere deltagelse i samværet i og omkring skolen på en nærværende måde.

 

Ledelse: Understøtter personalets kompetenceudvikling, sætter tydelige mål og har forventninger til den enkelte medarbejder. Ledelsen fastsætter forskellige tiltag til opkvalificeringen af det professionelle arbejde, eksempelvis, at der arbejdes med ”Skolen uden skældud” eller ”Inkluderende klasseledelse”.

Personale: Sørger for en interessant og udviklende undervisning, der tager udgangspunkt i det enkelte barns zone for nærmeste udvikling. Lærere og pædagoger arbejder ud fra principperne fra DUÅ (De Utrolige År).

Børn/elever: Eleverne i skolen møder læringsparate hver dag og til tiden. De sørger endvidere for at give plads til hinandens forskelligheder, hjælper hinanden aktivt, er deltagende i undervisningen og forpligter sig på at indgå i læringsfællesskaberne, så alle får et fagligt udbytte af undervisningen.

Forældre: Bakker op om Naur-Sir Skole og Børnehus både i tale og handling. Forældrene har mulighed for at tilbyde deres kompetencer til forskellige undervisningsforløb eller forløb i børnehaven, så diverse fagligheder kan blive præsenteret for børnene/eleverne i huset.

Ledelse: Det forventes at ledelsen muliggør og støtter op omkring, at undervisningen flyttes udenfor til de omkringliggende faciliteter. Ledelsen skal være med til at sikre, at vores udeområder forbliver interessante, inspirerende og vedligeholdt, så udelivet muliggøres.

Personale: Det forventes at undervisningen og aktiviteter varieres ved at inddrage de omkringliggende udendørs læringsfaciliteter, når dette giver mening. Udeliv har fokus på at børn/elever gør brug af værktøjer, inddragelse af krop og praktisk arbejde.

Børn/elever: Deltager aktivt og positivt, da udeliv også omhandler faglighed, styrker fællesskaber og kan være med til at sikre det trygge læringsmiljø.

Forældre: Bakker op omkring de tiltag personalet gør for at inddrage udeliv i børnenes/elevernes dagligdag i Naur-Sir Skole og Børnehus.

Ledelse: Understøtter arbejdet med Bredere Børnefællesskaber og skaber rammer for dannelse gennem refleksion, dialog og inkluderende praksis.

Personale: Arbejder aktivt med at udvikle børns og elevers sociale, personlige og kulturelle handlekompetencer.

Børn/elever: Lærer at navigere i et demokratisk samfund gennem samarbejde, respekt og ansvarlighed.

Forældre: Understøtter skolens dannelsesarbejde gennem engagement og dialog

Fællesbestyrelsen Naur-Sir Skole og Børnehus
Maj 2025